Начало Новини Жури от топ-архитекти в конкурс на Шнайдер Електрик и Дибла

Жури от топ-архитекти в конкурс на Шнайдер Електрик и Дибла

конкурс

Изтотчник: kab.bg

Знакови български архитекти ще журират в конкурс за постигане на атмосфера в интериора само чрез използване на осветление. Таня Глебова, Радина Гешева и Пламен Братков, Раймондо Флакомио, както и сценографът Никола Тороманов ще отсъдят между кандидатите, всеки от които ще предложи по три различни атмосфери за едно и също помещение. Конкурсът е организиран от Шнайдер Елекрик и Дибла, а победителят ще получи
MacBookAir. Освен това първите петима номинирани за голямата награда ще посетят централата на Шнайдер Електрик в Париж. Сградата е уникална с това, че е първата в света, сертифицирана като енергийно ефективна сграда по ISO 50001.
„Технологията, която предлагаме, ще позволи на участниците в конкурса да разгърнат творческите си идеи като останат в синхрон със съвременното разбиране за енергийна ефективност. Освен елегантност в интериорния дизайн ключовете, контактите, термостатите и всички детайли от жизненото пространство днес трябва да оговарят и на определени критерии за оптимално оползотворяване на енергията” посочват от Шнайдер Електрик. Конкурсът е вече онлайн и условията за участие могат да бъдат разгледани на https://www.schneider.dibla.com/.