Начало Новини „Живите стени“ на Biotecture свързват градските пейзажи с природата

„Живите стени“ на Biotecture свързват градските пейзажи с природата

biotecture
По време на фестивала за дизайн в Лондон, компанията за зелена инфраструктура Biotecture представя като акцент в своето портфолио зелените стени. Biotecture се изтъква като водещ доставчик в Обединеното кралство на проектиране, монтаж и поддръжка на „живи стени“. Проектит им имат за цел да допринесат за по-чист въздух в обществените пространства чрез абсорбиране на газове като въглеродния двуокис, което от своя страна спомага за намаляаване на замърсяването и подобряване на здравето на хората. „Живите стени“ също така са предназначени да върнат хората отново към природата, като повишат нивото им на комфорт и производителност.

biotecture

В портфолиото на компанията се откроява проектът им на стената за големия екран на тенискорт №1 в All England Lawn Tennis and Croquet Club, Уимбълдън. Това беше отличено с награда за инсталиране за „живи стени“ от Британската асоциация на ландшафтните индустрии.

biotecture
На друго място те монтират първата „жива стена“ в Обединеното кралство, позиционирана на магистрала, под формата на десет свободно стоящи конструкции на едно от най-натоварените кръгови кръстовища в Саутхемптън – Millbrook Roundabout. Замислени да намаляват замърсяването на въздуха в града, те постигат и допълнителен ефект, като смекчават визуалното въздействие на бетонната естакада.
biotecture
По време на експанзията на веригата дизайнерски магазини McArthurGlen’s Designer Outlet, Biotecture създава в Ашфорд една от най-големите „живи стени“ в света с размер над 2000 м² и над 120 000 растения. Съвсем наскоро те създадоха жив фон и за Planted Unplugged stage по време на London Design Festival, домакин на програма от три части за разговори, посветена на това как градовете могат да се свържат отново с природата.