Начало Новини Здрав лазерен далекомер от Bosch

Здрав лазерен далекомер от Bosch

bosch

Новите лазерни далекомери от Bosch вече трябва да бъдат още по-лесни за употреба и да обработват данните по-лесно, чрез приложение и облак.

Лазерните далекомери GLM 50-27 C и CG Professional от Bosch съчетават здравина с бързо, удобно измерване, проста документация и обработка на измерените стойности.

Устройствата се различават по цвета на своите лазери: GLM 50-27 C Professional работи с червен лазерен диод, GLM 50-27 CG Professional – със зелен. Това прави лазерната точка още по-видима, особено в ярка среда, като например при работа пред големи прозорци.

И двете устройства измерват разстояния до 50 метра с точност до ± 1,5 милиметра и са особено здрави. Те имат корпус от ABS със стабилизиращи ребра и гумено покритие, както и особено устойчив на счупване дисплей и здрава силиконова клавиатура.

В резултат на това издържат на падания от височина 1,50 метра върху бетон, без да търпят повреди. И двата лазерни далекомера са сертифицирани по IP65, а периферното гумено уплътнение ги прави едновременно устойчиви на струя вода и на прах.

Подобрен потребителски интерфейс и разширени функции улесняват боравенето с далекомерите.

Прегледната клавиатура може да се обслужва и с работни ръкавици. Новото е, че различните измервания вече могат да се показват с едно натискане на бутон като на рулетка, което улеснява потребителите да ги четат и маркират. Устройството е снабдено и със сензор за наклон и е подходящо и за измерване на наклони и служи като нивелир. За да можете лесно да разчетете стойностите във всяка ситуация, цветният дисплей се върти автоматично – като смартфон. Друг плюс е опционално предлаганата литиево-йонна батерия, която също работи непрекъснато при по-ниски температури.

По-лесна обработка на данни чрез приложение и облак.

GLM 50-27 C и CG Professional прехвърлят резултатите си в новото приложение MeasureOn чрез вградената функция Bluetooth, където могат да бъдат обработени цифрово с помощта на смартфон.

Чрез използване на приложение данните се прехвърлят към цифрови измервателни листове. Може да си представим цифровия лист за измерване като гигантски лист хартия: скици на отделни помещения, измерени стойности, снимки и бележки могат да бъдат събрани на една повърхност.

Данните могат да се споделят и външно чрез PDF, например с клиента. Особено предимство на MeasureOn е, че всички данни могат да бъдат запазени в облак и така стават достъпни независимо от местоположението.