Начало Новини Започват ремонтните дейности пред Съдебната палата в Казанлък

Започват ремонтните дейности пред Съдебната палата в Казанлък

съд

Източник: vestnikstroitel.bg

Съгласно програмата на Община Казанлък, касаеща ремонтни дейности по инфраструктурата, благоустрояване и озеленяване в Казанлък, бе изготвен проект от главния архитект на Общината, за ремонт и обновяване на общинска тротоарна площ и прилежащи площи към сградата на Районен съд-Казанлък. Проектът е одобрен и в най-скоро време ще започнат строително-ремонтни дейности и озеленяване на площите, прилежащи към една от емблематичните сгради в центъра на града.

Дейностите по облагородяване на пространството предвиждат демонтиране на счупени и дефектирали тротоарни плочки и бордюри, премахване на разкривените и повредени метални ограничителни колчета, изваждане и преместване на стари и заболели дървесни видове.

По проект на това място ще бъде оформена тротоарна площ с озеленяване и засаждане на нови дръвчета върху площ от 850 кв.м. Ще бъдат ремонтирани и повдигнати уличните бордюри от южната страна, тротоарът от изток ще бъде редуциран с цел оформяне на място за специализирано паркиране и обслужване на Районния съд от коли на съдебната власт и прокуратурата. Ще бъдат монтирани паркови конструкции за създаване на ограничители от жив плет. Ще бъдат оформени места за почивка и ще се засадят ефектни декоративни дървесни видове. Специално локално осветление ще допринесе за привлекателния изглед на мястото.