Начало Новини Започва строителството на Guggenheim Абу Даби

Започва строителството на Guggenheim Абу Даби

Guggenheim Abu Dhabi

Скоро се очаква да започне строителството на емблематичния Guggenheim Абу Даби на Frank Gehry. Проектът беше обявен за първи път през 2007 г., но имаше много забавяния в продължение на десетилетие в процеса на създаването му. След десетилетие уникалният проект е на път да бъде реализиран. Строителството му ще започне скоро и ще отнеме около 4 години.

Guggenheim Abu Dhabi

Разположена до Лувъра Абу Даби от Jean Nouvel, сградата на Gehry се състои от поредица кубични кутии, насочени към различни страни на острова, с конусообразни обеми, разпръснати на случаен принцип. Според проектантите величието и сложността на проекта също са ключов фактор за забавянето на строителството.

Guggenheim Abu Dhabi

След като строителството приключи, усилията на Фондация Guggenheim в Абу Даби ще се съсредоточат върху това музеят да се развива в правилния творчески път. Той ще бъде транснационален музей, посветен на съвременното изкуство и култура и ще представи на света някои от най-важните художествени постижения на нашето време.

Guggenheim Abu Dhabi

Сградата ще включва 350-местен театър, библиотека, изследователски център и магазини, 13 000 квадратни метра галерия и 18 000 квадратни метра изложбена площ. Постоянната колекция на Guggenheim Абу Даби ще включва най-добрите примери за световно изкуство, датиращи от 60-те години до наши дни.