Начало Новини Започва ремонтът на кръстовището при Семинарията

Започва ремонтът на кръстовището при Семинарията

ремонт

От 16 октомври започва реконструкцията на кръстовището на бул. „П. К. Яворов” и ул. „Стоян Михайловски” (до Семинарията), съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Като една първа стъпка се скъсява маршрута на трамваите по линия номер 18. Те ще се движат от кв. „Орландовци” до обръщалото на пл. „Журналист”.

Надлезът над „Симеоновско шосе“ ще осигурява безконфликтно движение по булевардите „П.К.Яворов“ и „Н.Й.Вапцаров“.

„Така значително ще се намали времето за придвижване от бул. „Ситняково“ до бул. „Черни връх„, обясни преди време Любомир Христов, зам.-кмет по „Транспорт и транспортни комуникации“.

Като продължение на този проект се разработва и пътната връзка между бул. „Н. Й. Вапцаров“ и кръстовището на ул.“Сребърна“ и бул. „Черни връх“.

Преди входа за болница „Токуда“ ще се изгради тунел под бул. „Никола Вапцаров“, който излиза на ул. „Атанас Дуков“ и после по ново трасе, минаващо по бившата жп линия, се стига до ул. „Сребърна“ и кръстовището с бул. „Черни връх“.

В рамките на същия ремонт се проектира и разширението на бул. „Черни връх“ до Околовръстния път, който ще стане с две ленти в посока. Строителството се планира за 2014 г.

Източник: dir.bg