Начало Новини Започва кампания за саниране на малките блокове

Започва кампания за саниране на малките блокове

sanirane

Община Бургас започва разяснителна кампания как малките блокове да кандидатстват за безплатно саниране по Националната програма за енергийна ефективност. Първата среща от кампанията ще се проведе  на 14 януари в сградата на НХК от 18:00 часа.

Експерти от Община Бургас ще обяснят какви са последните промени в Програмата за енергийна ефективност и ще отговарят на поставени въпроси.

В Програмата за безплатно саниране вече може да се включат блокове с по-малко от 36 жилища и тухлени сгради, в които поне 60% от разгънатата застроена площ са апартаменти. За да отговарят на условията, тези кооперации трябва да са проектирани преди 26 април 1999 г.

Условията за участие не са променени. Необходимо е да бъде учредено Сдружение на собствениците по ЗУЕС и подаване на заявление по образец до Община Бургас. Всички образци са качени на официалния сайт на Община Бургас.

За допълнителна информация може да се консултирате с експертите, отговарящи за Програмата на тел. 056 907 294- Община Бургас, както и на следните мобилни телефони: За к-с „Славейков“ , „Изгрев“, „Зорница“, кв. „Долно Езерово“ и гр. Българово- Диляна Тодорова- 0889 603 696; За ЦГЧ, „Възраждане“, „Братя Миладинови“ и „Лазур“ – Мария Георгиева- 0889 607 142; За к-с „Меден рудник“ и „Победа“- Цветелина Костова – 0889 603 266.

Строители.бг