Начало Новини Започна ремонтът на Аспаруховия мост

Започна ремонтът на Аспаруховия мост

asparuhovia most

Държавата ще предостави общо 35 милиона лева за ремонт на Аспаруховия мост във Варна. Това съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, която постави началото на рехабилитацията на първата част от съоръжението в петък, предаде БТА.

Ремонтът започна в участък в края на съоръжението, в посока центъра на града. Въведено е двупосочно разминаване в едното платно.

Стойността на първата фаза от проекта е пет милиона лева.

Павлова уточни, че ще бъде направен цялостен ремонт, включително саниране на конзолите. Ако не възникнат усложнения, първата фаза на проекта трябва да приключи до края на май.

Министърът обясни, че по големия мост ще се работи със специална техника. Средствата ще бъдат отпускани поетапно, като идеята е цялостният ремонт на съоръжението да завърши през следващите 2-3 години.

Във Варна министър Павлова постави началото и на изграждането на магистрален водопровод в квартал „Аспарухово“. За тази фаза на проекта са осигурени 3 милиона лева, като има готовност да бъдат отпуснати още средства за продължаването на дейностите.

Павлова допълни, че започва ремонт на три надлеза на магистрала „Хемус“ в района между Провадия и Варна. Осигурените средства са над 1,3 милиона лева. Вече е възложена подготовката на магистралата за сезона, същото е валидно и за пътя Варна – Златни пясъци.

Строители.бг