Начало Новини За четвърта поредна година Винербергер провежда студентския конкурс „Керамичната къща“

За четвърта поредна година Винербергер провежда студентския конкурс „Керамичната къща“

winerberger

На професионалния празник на строителите – Димитровден, Винербергер традиционно изнесе въвеждаща лекция за керамичните продукти на компанията и тяхното приложение. Тя представлява неразделна част от процеса по провеждане на конкурса „Керамичната къща“. Той се провежда с любезното съдействие на Катедра Технология на архитектурата, Архитектурен факултет към УАСГ. Тази година лекцията беше посетена от повече от 50 студента от втори курс.

Инж.Петър Петров – Мениджър продукти и продажби във Винербергер ЕООД презентира на студентите спецификата на отделните решения за изграждане на керамични стени и подови конструкции (хурди) Porotherm и фасадни системи от клинкерни тухли Terca. Подробното представяне на характеристиките и приложението на керамичните елементи има за цел да подпомогне процеса по овладяването на учебния материал постигането на индивидуални и съобразени архитектурни решения.

Провеждащ се за четвърта поредна година, конкурсът набира все по-голяма популярност сред студентите на УАСГ.  До 28.11.2015 г. заявилите участие студенти трябва да представят по един собствен проект със скелетна конструктивна система или с носещи стени, изработен през зимния семестър на учебната година 2015/2016 г. по темата, обявена в заданията на Катедра Технология на архитектурата. До оценяване ще се допуснат проектите, в които е използван поне един материал или изделие, предлагано от Винербергер за изграждане на подови конструкции и/или ограждащи стени. Проектите ще бъдат изработвани под ръководството на Катедра Технология на архитектурата. До средата на месец декември ще бъдат обявени и наградени победителите на специална церемония.

Винербергер