Начало Новини Ytong с отличие „Марка на столетието“

Ytong с отличие „Марка на столетието“

ytong

Д-р Флориан Лангеншайд (дясно) връчва отличието „Марка на столетието” на Ернст Арелман, ръководител на отдел „Маркетинг и комуникации” в Ксела 

Ytong принадлежи към най-силните марки на Германия. Доказателство за това е повторното включване на марката в изданието „Марки на столетието – Звездите на 2016г.“.

По време на тържествената церемония издателят д-р Флориан Лангеншайд връчи отличията на избраните 250 фирми, които представляват най-известните и успешни немски марки. Ернст Арелман, ръководител на отдел „Маркетинг и комуникации” в Ксела сподели: “Радваме се за това отличие”.

Г-н Арелман използва възможността да припомни думите на икономическия министър Лудвиг Ерхард, който още през далечната 1952г. по време на 200-то заседание на Бундестага се е изказал по следния начин за автоклавния клетъчен бетон: „Успоредно с ниското тегло и големите размери на строителните елементи, отличната топлоизолационна способност и лесната обработваемост са големите предимства на този материал…[те] допринасят съществено за улесняването на строителния процес на обектите, съкращават времето за работа и разходите за изпълнение.“ Г-н Арелман продължи в своята реч: „Впечатляващо е как г-н Ерхард още преди 60г е описал същността и основните качества на Ytong. Неговите думи са актуални и до днес.“

В каталога „Марки на столетието“ издателство Deutsche Standards Editionen представя на всеки 3 години водещите немски марки в  различни продуктови сегменти.

За Ксела:

Ксела произвежда строителни материали (кметъчен бетон Ytong и Hebel, варосиликатни тухли Silka, минерални топлоизолационни плочи Multipor), гипсфазерни плочи за сухо строителство и пожарозащита (Fermacell и Fermacell Aestuver) и вар (Fels). През 2014г. Ксела е реализирала оборот  1,27 млрд € с персонал от 6.686 служители.

Ксела България с двата си завода в гр.София и гр.Добрич произвежда блокчетата за зидария Ytong и минералните топлоизолационни плочи Multipor.

Ксела България