Начало Новини Вятърни турбини върху Китайската комуникационна банка

Вятърни турбини върху Китайската комуникационна банка

kitai

Серия от вятърни турбини ще се нареди на върха на новата централа на Китайската комуникационна банка във Фуджоу. Лъскавата нова офис-сграда ще е разположена на брега на река Мин и ще е висока 100 метра. Столица и един от най-големите градове на провинция Фудзиен, градът Фуджоу е известен със своите живописни пейзажи и природния фон с поразителни планински вериги.

Централата ще представлява стъпаловидна сграда с няколко големи тераси, благодарение на които да предложи на потребителите си няколко места, от които да се наслаждават на красивата природа наоколо.

В горната част на конструкцията Kalarch Design Group са предвидили вграждането на серия от вятърни турбини, които да впрегнат потенциала на естествената енергия, която е в изобилие на това място. По този начин те се надяват да подпомогнат устойчивото функциониране на сградата. Засега не се съобщава какъв ще е капацитетът на енергийното съоръжение, нито каква часто от енергийното потребление на сградата ще може да покрие. И все пак е похвално, че още при самото проектиране на нови сгради архитектите мислят за използването на чиста енергия.

Източник: greentech.bg