Начало Новини Втори мол извън София отваря врати

Втори мол извън София отваря врати

mall

За последните пет години строителството на редица търговски центове беше замразено. Единствено Strand Burgas успя да отвори врати и то доста след началото на кризата. Днес сме свидетели на втори голям търговски център, който ще бъде пуснат в експлоатация. Става дума за „Панорама мол”. След като сградата попадна в ръцете на частен съдебен изпълнител, тя беше продаде на търг. Новият собственик е един от основателите на Юнионбанк – Светослав Радев. Към днешна дата той ще може да си възвърне инвестицията за срок от 10 години.

Официалното откриване на мола е насрочено за 12 април 2014 г. В момента се подписват голяма част от договорите с наемателите. Към датата на откриване на търговския център се планира 80% от площта му да бъде заета. Средният срок на договорите с търговците на магазини е 5 години. „С по-големите модни оператори, договорите надвишават 15 години като те не са с 15-годишен срок, а са 5+5+5 години с опция за прекратяване на всяка пета година. Това се прави с цел да се изгради стабилна основа на търговския център, която да даде сигурност както на наемателите, така и на самия мол”, каза Росен Гечев, мениджър „Търговски площи” във Forton, която има изключителните права да отдава под наем мола и ще го управлява след откриването му.

С оглед на финансовите възможности на местното население, в търговския център плевенчани ще открият магазини предимно на марки от средния ценови сегмент, които вече имат магазини в другите молове в страната. До края на следващата седмица се очаква да приключат и преговорите с наемателя на киното. Той ще бъде един от трите големи компании, които оперират в другите търговски центрове в страната. Плевенчани ще имат на разположение 4 кинозали. За сравнение в момента в града функционира само един киносалон.

Супермаркетът ще бъде от веригата Carrefour и ще разполага с 1700 кв.м. Това ще е първият на веригата магазин в северна България. Общата разгъната застроена площ на мола е 17 000 кв.м с над 100 магазина разположени на три търговски етажа. Паркингът, който ще е на две нива, е с капацитет 400 паркоместа. Предвижда се да е безплатен.

Източник: fakti.bg