Начало Новини Всички ремонти на Лот 2 от АМ „Тракия” са за сметка на...

Всички ремонти на Лот 2 от АМ „Тракия” са за сметка на фирмата изпълнител

trakia

Всички ремонтни дейности на Лот 2 от АМ „Тракия” се извършват за сметка на гаранцията от фирмата – изпълнител. Това каза от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, в отговор на въпрос от народния представител Красимир Янков, относно ремонтите на Автомагистрала „Тракия”, предаде „Фокус” .

Тя посочи, че ремонтни дейности се извършват в участъка от Нова Загора за Стара Загора, а те се налагат, защото има установени неравности по пътното платно.

„За този участък има предоставена, спрямо изискванията на закона, 10-годишна гаранция за извършените дейности. Извършат се ремонтни дейности, защото са установени забележки, които са предявени пред изпълнителя”, обясни министър Павлова.

В репликата си Красимир Янков посочи, че след като има ремонт за сметка на изпълнителя, означава, че е имало некачествено строителство.

„Вие строите, за да ремонтирате”, посочи Янков и попита дали ще има ограничения за некачествените изпълнители за бъдещите строежи на пътища, чийто възложител е държавата.

Възползвайки се от правото си на дуплика, регионалният министър Лиляна Павлова посочи, че това наистина би повлияло на положително върху избора на фирма-изпълнител, но подобно ограничение би ограничило неоснователно нейните права.

Строители.бг