Начало Новини Вила в Холандия със синтерован камък

Вила в Холандия със синтерован камък

Neolith

В непосредствена близост до Амстердам има спираща дъха вила, сгушена сред акри буйна зелена гора. Използваният синтерован камък Neolith е съставен от 100% устойчиви смески от гранит и стъклени минерали с естествени оксиди, е резултат от революционен високотехнологичен процес. Полученият нов вид камък е с изключително големи размери, минимална дебелина на плочата и придава на интериора напълно естествен вид.

Интериорът на вилата има еклектичен и елегантен декор. За да подчертаят пространствата и да поддържат контраста между съвременното и класическото, дизайнерите избират за подовете и стените мраморни повърхности. Моделите Calacatta и Estatuario са вдъхновени от мрамора на Керара и са избрани за стените и подовете на почти всяка стая във вилата. Резултатът е свеж, лек и въздушен дом, който запазва приветливото усещане за уют и топлина, което го прави идеалното място за шикозни вечери и запомнящи се семейни събирания.

Синтерован камък в жилищните пространства

За стената зад блестящата огледална камина е избран Estatuario Polished.

Neolith

Подовите и на трите нива на къщата са покрити с Beton, който се вписва идеално в урбанистичнaта визия, благодарение на циментовата си визия. Светлият нюанс прави и без това обширния дом да изглежда още по-голям, позволявайки на гостите да се съсредоточат върху живите дизайнерски акценти в цялото пространство.

Синтерован камък в баните

За всичките пет бани са избрани камъни Calacatta с копринено гладко покритие и с гланцово полирано покритие. Полираният вариант е използван за стените, за да придаде отразяващ ефект, който отваря пространството, а копринено покритие за подовете, за да осигури приглушен вид с повече сцепление.

Neolith

Neolith

За ваните и мивките също е избран този материал. Това създава цялостност, минимизира поддръжката и намалява риска от увреждане от влага поради водоустойчивите свойства на синтерования камък.

Вътрешни и външни пространства

Акцентът в проекта е приложението на синтерования камък между хола и терасата. Когато френските прозорците са отворени, домът и градината се превръщат в едно пространство с плавен преход. Дебелината на Beton Silk се оказва подходяща за покриване на съществуващите теракотни плочки и пести допълнителен труд за премахване на старата настилка. Материалите на Neolith, които се използват на закрито са устойчиви на атмосферни влияния и могат да се използват и навън.

Neolith

Neolith

Neolith

Всички плочи синтерования камък са 100% естествени. Те се произвеждат във въглеродно неутрална среда и са подходящи за всяка професионална или жилищна настилка. Синтерованият камък е безопасен и хигиеничен материал, който никога не прави компромис с качествата и визията си.