Начало Новини Вибрационен валяк, номиниран с награда за иновации

Вибрационен валяк, номиниран с награда за иновации

MecalacТандемният вибрационен валяк TV1200 на френската компания Mecalac привлече вниманието на журито, което го номинира за наградата за иновации на изложението Bauma, която се присъжда по време на международния панаир на строителни машини.

MecalacГрупата Mecalac твърди, че е спечелила репутация на лидер в иновациите в проектирането и производството на строителна техника за използване на градски строителни обекти. С представянето на валяка в продуктовата гама, компанията адресира както работната ефективност, така и безопасността на водача на машината. Така вниманието е насочено към мястото на водача и неговият комфорт на работа. Повечето тандемни валяци се управляват от волана на кормилната колона. За да стигне до мястото си, водачът трябва да премине тази кормилна колона, което е възможно само чрез съответни размествания. От неговата седалка той работи с една ръка върху волана, а с другата ръка върху лоста за управление, като междувременно следи хода на предния валяк. Негативните странични ефекти на този конвенционален дизайн за водача включват умора, мускулно-скелетни нарушения и риск от падане по време на качване и слизане. Така инженерите на Mecalac се фокусират върху оптимизирането на достъпността за водача, за да направят работата с машината по-ефективна, по-безопасна и по-удобна.

MecalacНоминираният валяк TV1200 е избран от шестте модела тандемни валяци Mecalac. Той е оборудван с новата кабина за водача и се управлява изключително чрез джойстик в дясната конзола. Премахването на кормилната колона „революционизира“ повишаването и експлоатацията на този тип машина, според компанията. Сега, когато има повече място за водача, той може много по-добре да стига до мястото си, а от двете му страни сега има достатъчно пространство, което дава свобода на движенията.

За повече информация: Mecalac