Начало Новини Вертикален зелен оазис връща Бевърли Хилс към корените му

Вертикален зелен оазис връща Бевърли Хилс към корените му

Британската компания Foster + Partners разкри детайли за проект в Бевърли Хилс, който ще включва резиденции, покрити с растения и вертикални ботанически градини. Проектът One Beverly Hills ще се простира на площ от 70 декара. Хотелите Beverly Hilton и Waldorf Astoria Beverly Hills ще бъдат част от проекта. Според генералния план на One Beverly Hills, триъгълният парцел, разположен на кръстовището на булевардите Уилшър и Санта Моника, ще включва зона с ултралуксозни хотели с 42 апартамента и 37 резиденции, две жилищни сгради с 303 апартамента и четириетажен павилион, в който ще се помещават бутици и ресторанти.

Половината от парцела, около 34 декара, е заделена за зелена градина с повече от 300 вида растения и дървета. „В своите първи дни Бевърли Хилс е бил равнинна селскостопанска земя – истински зелен оазис. Век по-късно използвахме това вдъхновение, за да създадем органична архитектура, която се вписва в околния пейзаж, голяма част от която е обществено достъпна, създавайки споделен ресурс за града“, споделя Норман Фостър, основател и партньор във Foster + Partners.

Визуализациите на проекта показват двойка заоблени, остъклени резиденции, обвити в извити бели балкони и зеленина. Трите по-ниски сгради имат подобна естетика. Мерв Грифин, пътна артерия, която минава през парцела и свързва булевардите Уилшър и Санта Моника, няма да бъде затваряна, но ще бъде покрита от платформа, част от проекта, със зелени градини отгоре.

Зелените площи, проектирани от фирмата за ландшафтна архитектура RIOS, включват девет отделни ботанически градини, басейни, езера и две пътеки с дължина 1.6 км, които отделят обществените от частните зони в парцела. Предвидена е високоефективна автоматична напоителна система със сензори за влага.

Всички сгради в проекта ще бъдат построени с нисковъглеродни материали. Ще бъдат интегрирани множество смарт технологии, като циркадно затъмняване, LED осветление и безшумна климатична система.