Начало Новини Въздушен мост със зелен покрив във Виетнам

Въздушен мост със зелен покрив във Виетнам

vuzdushen most

Всеки път, когато Vo Trong Nghia Architects участват в даден проект, може да се очаква същинска експлозия от зеленина. Виетнамското архитектурно студио, прочуто със своите проекти, вдъхновени от природата, разкри плановете си за разработката „Diamond Lotus“ – схема за жилищен комплекс с буйни залесени балкони и въздушен мост със зелен покрив.

Трите високи кули ще изглеждат като глътка свеж въздух в градската бетонна джунгла на мегаполиса Хо Ши Мин. Те ще бъдат разположени върху ивица земя, оградена от две криволичещи реки.

vuzdushen most

Използването на растителността в „Diamond Lotus“ далеч не е само за добрия външен вид. Градината на покрива и засадените с бамбук балкони ще помагат да се предпазват сградите от знойното тропическо слънце, създавайки охладителен микроклимат и подобрявайки качеството на въздуха, съобщават greentech.bg.

vuzdushen most

Триото от 22-етажни кули ще помещава 720 апартамента върху 8400 квадратни метра. Всеки жител ще има достъп до залесен балкон и до продълговатия зелен покрив. Саксиите и вълнообразната форма на белите тераси, които извикват представата за морски вълни, омекотяват външния вид на мащабния комплекс.

Градината на покрива служи и като продълговат парк с едри дървета, много озеленяване, алеи, павилиони и други удобства. Двете подковообразни носещи конструкции на моста се озаряват в светлина през нощта. „Трите обема са подходящи за мащабно жилищно настаняване и покривът на всяка от тях е свързан, отразявайки виетнамския Фън Шуй“, казват архитектите. „Свързаният покрив осигурява на жителите голяма зелена площ, каквато рядко се наблюдава в този град.“

vuzdushen most

гтагтажгт

vuzdushen most

Строители.бг