Начало Новини В Германия преобразуват стара бруталистична офис сграда в църква

В Германия преобразуват стара бруталистична офис сграда в църква

Kirche 1

Базираното в Лондон архитектурно студио Carmody Groarke в сътрудничество с немските архитекти от Riehle+Assoziierte спечели конкурс за проектиране на нов евангелски кампус в Нюрнберг.

Новите планове за преустройство ще превърнат офис сградата от 70-те години на миналия век в стил брутализъм в църковен комплекс. Той ще функционира като място за срещи, комуникация, изследвания и образование. Архитектурното предложение създава обществено приемлив вид на старата бруталистична офис сграда. Разположен в евангелския комплекс Ратенауплац в Нюрнберг, новият църковен център ще разполага с два богословски университета и ще приюти регионалната администрация и конгресния център на Синода на Бавария, както и студентско общежитие със 100 стаи и обществен параклис.
Kirche 2

„Вдъхновихме се от визията на баварската евангелска църква да запазим и разширим съществуващата сграда и творчески да променим нейното предназначение с минимално въздействие върху околната среда. Нашият проект има за цел да подобри комуникацията между църквата и града. Съхранявайки възможно най-голяма част от съществуващата сграда, ние ще  променим онези части от конструкцията, които вече не отговарят на целта, и ще добавим  нови, за да подобрим начина, по който църквата функционира организационно и в съответствие със стандартите за устойчиво развитие.“, заяви Кевин Кармоду от Carmody Groarke.