Начало Новини Управителят на Винербергер и Тондах България изнесе лекция за студентите на УАСГ

Управителят на Винербергер и Тондах България изнесе лекция за студентите на УАСГ

winerberger

На 2-ри декември 2015 откритата лекция пред студентите на УАСГ изнесе управителя на Винербергер и Тондах България – инж. Цанко Миланов.  Събитието бе отворено за ученици или професионалисти в сферата на строителството и архитектурата и се радваше на засилен интерес.

Срещата е  част от инициативата „Лидерите, които строят“ на фондация „Мечти в действие“ – онлайн платформата за връзка между бизнес и студенти Hobelix и Студентски съвет – УАСГ.

„За да си добър мениджър, не трябва да си шеф. Трябва да убедиш и мотивираш  хората да те следват. Мениджърът трябва да показва на хората си какво трябва да правят”, подчерта инж. Цанко Миланов.  Затова е важен опитът, голяма част от моя персонал нямат строително образование и моята цел е да се опитам да повиша тяхната техническа експертиза и по-този начин да дам на пазара нещо повече.”

winerberger

Управителят на Винербергер в България разказа за началото и  създаването на компанията. “Началото беше супер романтично, бяхме само само четири човека. Постепенно закупихме завода – огромна инвестиция, все още един от най-големите в групата” – сподели лекторът.

“Принципите за работа с клиенти на Винербергер са уважение и респект. Предпочитам да наричам хората, с които работя не клиенти, а партньори. Когато се работи трябва да се създават дългосрочни партньорства, сделката трябва да е на принципа “ти печелиш и аз печеля”. Естествено трябва да имаш качествен продукт, хора, които да вярват в това, което правят и нещата се случват. Аз не съм от хората, които споделят принципа – сделка на всяка цена. “ – сподели инж. Цанко Миланов.

Беше  отделено специално внимание на стартирането на компанията в България, закупуването на завода – инвестиция за 30 милиона лева.

winerberger

Интерес за аудиторията представляваха интеграционните  процеси между Винербергер и Тондах: „За много хора Винербергер е само тухли, но това не е така. Винербергер е шапка на много компании. Тондах е компания, която се занимава  с производството на керамични системи за покриви. Радостното е, че интеграционната  концепция, която разработихме тук се прилага успешно в момента в Централна и Източна Европа. Ние също успяхме да покажем нещо на международнитте  корпорации”, похвали се управителят .

На финала инж. Цанко Миланов посъветва и призова студентите да се опитват да бъдат максимално в практиката, защото това обогатява много.

Инж. Цанко Миланов е роден в София през 1972 г. Той е зодия Лъв, семеен, с две деца. Средното си образование получава в 30-о СОУ „Братя Миладинови” в столицата. През 1995 г. завършва ВСУ „Любен Каравелов” като отличник на випуска.

През март 2005 г. постъпва при Винербергер като „Мениджър продажби“, през 2008 заема длъжността „Търговски директор“ на компанията, а през пролетта на 2013 г. поема и поста „Управител“ на дъщерната фирма Тондах България ЕООД.

От средата на 2015 година заема длъжността Управител на Винербергер ЕООД.

Строители.бг