Начало Видео Цветна концепция за кметствата във Великобритания

Цветна концепция за кметствата във Великобритания

Демократичният монумент на лондонския дизайнер Адам Натаниел Фурман е предложение за концепция на типова сграда за градските кметства във Великобритания, което да включва ярки плочки и разнообразна комбинация от архитектурни стилове.

Като гражданска сграда Демократичният монумент ще бъде комбинация от стилове и материали в светли цветове, отразяваща уникалния микс от общности, които съставляват различните градове в цялата страна.

Типовото кметство ще се състои от офиси, заседателна зала за градския съвет, кабинет за кмета, библиотека, галерии и зали за събития и церемонии.

Местни почва, пясък и чакъл могат да бъдат инкорпорирани във фасадите, така че да се получат различни цветове, които да действат като „вертикален индекс“ на региона.

„Идеята е архитектурата да действа като структура за излагане на много и различни произведения на местното изобразително изкуство. В идеалния случай тази структура ще представя всички арт школи и подходи към изкуството в даден град в даден момент – визуализиран раздел от творческия живот на града“, сподели Адам Натаниел Фурман.