Начало Новини Трети опит за продажба на мол

Трети опит за продажба на мол

mall

За трети път в началото на март ще бъде направен опит за продажбата на бургаския търговски център „Странд”. Явно концепцията за открит мол у нас не проработва, след като липсва интерес към имота. Първият търг беше през октомври 2015-а, но тогава нямаше нито едно заявено желание за участие в наддаването при обявена цена от 33 млн. лв. Вторият опит също се оказа неуспешен.

Това беше един от първите размразени проекти за търговски центрове у нас в средата на 2011 г. Средствата бяха осигурени от КТБ. Цялата инвестиция е на стойност около 40 млн. EUR. След фалита на банката търговският център преустанови работа. Целта на инвеститорите беше на площ от 30 000 кв.м да съчетаят традиционен мол с развлекателен комплекс. Подобна концепция е сравнително нова за сегмента на търговските имоти, съобщават fakti.bg. Възниква в края на 90-те години на миналия век в отговор на нарасналите изисквания на клиентите към качеството на предлаганите стоки и услуги в търговските центрове и стремежа този тип имоти да предложат по-динамичен, респективно по-здравословен начин на живот.

Разгънатата застроена площ на имота е 60 000 кв.м. като половината са за отдаване под наем. Разполага с паркинг за почти 750 коли.

Строители.бг