Начало Новини Тръгва нов конкурс за Партийния дом в Пловдив

Тръгва нов конкурс за Партийния дом в Пловдив

партиен дом пловдив

До края на седмицата община Пловдив ще обяви нов конкурс за реконструкция и модернизация на сградата на бившия Партиен дом, в която е разположена част от общинската администрация. Срещу 95 хиляди лева екип от проектанти ще трябва да даде нов живот на емблематичното здание, съобщи пред журналисти кметът на града Иван Тотев, цитиран от БГНЕС.

По думите му новият конкурс се налага заради това, че и четиримата кандидати от първия не са отговаряли на условията на процедурата.

Сградата трябва да отговаря на всички изисквания за енергийна ефективност и да се вписва в заобикалящата я среда, уточни кметът. В нея ще има достатъчно удобни офис помещения, условия за пожарна безопасност, външен асансьор и художествено осветление. Изграждане на панорамен бар също се предвижда в промяната на архитектурния облик на сградата.

Реконструкцията е част от мащабен проект за изграждане на новия визия на центъра на Пловдив, припомни Тотев.

Важно е сградата да се вписва в околната среда. На екипа няма да е лесно, от източната страна е хотел „Тримонциум“, социалистическо строителство от 60-те години, на запад е Военният клуб от началато на 20 век„, допълни кметът.

Изтчоник: dir.bg