Начало Новини Топлоизолационна система Ceresit Ceretherm Impactum – изключителна устойчивост и дълготрайност

Топлоизолационна система Ceresit Ceretherm Impactum – изключителна устойчивост и дълготрайност

Ceresit

Източник: Ceresit

Иновативната система Ceresit Impactum е специално разработена с фокус върху дълготрайността на топлоизолационните системи, гарантирайки механична устойчивост над 100 J и уникална гъвкавост.

Дългогодишният опит в производството на топлоизолационни системи, както и продължителното наблюдение на най-големите рискове, ни даде възможност да предложим уникална система Ceresit Impactum. Системата има много висока устойчивост на механични повреди и температурни натоварвания, които могат да се появят в резултат на тежки метеорологични условия, като градушки, силни дъждове или вандализъм.

технологии

Характеристиките на система Ceresit Impactum се дължат на най-новите технологии. Уникалната гъвкавост и устойчивост на механични повреди е постигната с еластомери, които позволяват лесното възстановяване на системата след механични деформации. Системата е подсилена с комбинация от различни фибри: стъклени (дълги и гъвкави), въглеродни (къси и устойчиви) и полиакриламидни фибри (много къси и изключително гъвкави). С високата си температурна и механична устойчивост те дават на системата устойчивост на механични повреди над 100 J. Еластичността на системата гарантира и висока устойчивост на резки температурни промени и висока влажност, което предотвратява пукнатини.

Двата нови продукта Ceresit са от изключителна важност за система. Готова за употреба, еластична шпакловка Ceresit CT 100 Impactum е специално разработена за създаване на гъвкава и устойчива армирана шпакловка. Уникалната Еластомерна мазилка Ceresit CT 79 Impactum гарантира отлична устойчивост на механични повреди и тежки метеорологични условия. Заедно с два слоя фибростъклена мрежа (Ceresit CT 327 с плътност 330 g/m2 и CT 325 с плътност 165 g/m2) системата гарантира уникална устойчивост на механични повреди.

Високата водоустойчивост е друга важна характеристика, която гарантира дълготрайността на топлоизолационната система Impactum. Водата не може да навлезе в структурата на системата. Това предотвратява разрушаване на системата или микробиологично замърсяване. Тестовете потвърждават, че системата има висока водоустойчивост не само на мазилката, но и на вътрешните слоеве.

Благодарение на високата водоустойчивост, гладката и „затворена“ структура на мазилка Ceresit CT 79, системата е със самопочистващ се ефект. Капките дъжд, заедно с повърхностното замърсяване се стичат по фасадата, като тя остава чиста.

водоустойчивост

Всички уникални характеристики на система Impactum гарантират максимално удължена  дълготрайност на топлоизолационната система, спестявайки разходи за поддръжка и ремонти.

Къде може да се използва?

Система Ceresit Impactum е особено подходяща за фасади на сгради, които се намират в близост до игрища, зони за паркиране или натоварени пешеходни зони, обществени сгради. Най-често зоните изложени на тежки механични повреди са цокъл и първия етаж на сградата.

Благодарение на гъвкавостта (компенсация на температурно натоварване), системата позволява употреба на тъмни и интензивни цветове с коефициент на светлопоглъщане (HBW индекс) под 5%. Тези цветове са неподходящи за употреба при стандартни системи, защото такива цветове абсорбират голямо количество топлина. С течение на времето това предизвиква напукване. Система Cereist Impactum предлага широка гама от тъмни и интензивни цветове за крайното покритие.

къща

Системата Ceresit Impactum е преминала множество тестове в климатична камера (съгласно ETAG 004), които представляват симулация на няколко десетки години експлоатация на топлоизолационната система при реални условия. Излагането на системата на повтарящи се температури и влажност, не се отразява на топлоизолационните характеристики.

Система Impactum – компоненти:

компоненти