Начало Новини Топ 10 мини къщи

Топ 10 мини къщи

Къщата PH Lavalleja
Аржентинското студио CCPM Arquitectos успява да приобщи този четириетажен имот с две спални във вече съществуващ квартал на Буенос Айрес. Къщата разполага с наклонени покриви, тераси и необичайно оформени прозорци, всички проектирани да се възползват максимално от наличното пространство и светлина.

microHOUSE
Този имот с площ от 40 квадратни метра осигурява дом и студио за художник в провинциалния град Върмонт, САЩ. Местното студио Elizabeth Herrmann Architecture Deisgn, конструира къщата и има за цел да покаже, че малката къща не е непременно само една клаустрофобична, скучна кутия. Домът разполага с ъглови кътчета, които създават уединени пространства и светъл интериор.

Vila Olímpia
За да създаде ясно дефинирани зони в този апартамент с площ от само 27 квадратни метра в Сао Пауло, Бразилия, студиото TRIA Arquitetura изработва план, който да бъде възможно най-приспособим. Перфорираната бетонна тухлена стена предлага разделяне между спалните и жилищните помещения, а банята е умело преградена.

SHED
Този микро дом е един от няколкото, които компанията за управление на имоти Lowe Guardians е инсталирала във вътрешността на празни сгради в Лондон. Инициативата е замислена да предлага на младите професионалисти изключително евтини квартири. Дизайнът на жилищните модули „направи си сам“ предлага алтернатива на традиционното строителство.

Обновяване на къща в Xirongxian Hutong, Китай
Студиото OEU-Cha ремонтира тази къща в Пекин, която е с площ от 32 квадратни метра, за да създаде модерен дом за младо семейство. Този тип традиционна собственост доминира в китайската столица, но много подобни къщи са унищожени през последните години. С този проект, китайското студио OEU-ChaO показва, че тези жилища могат да задоволят съвременния начин на живот.

Малка къща в Кобе от FujiwaraMuro Architects
Тази къща в Япония е широка само 2,5 метра. За да се получи вътрешното оформление, FujiwaraMuro Architects създадоха атриум, който да осветява всеки етаж. Отвътре отделните нива помагат да се дефинират различните области, а вградените решения за съхранение извличат максимума от всеки сантиметър.

Мини къща във Великобритания
Малката лондонска квартира, с площ от едва 13 квадратни метра, използва адаптивни мебели, за да гарантира това, че в нея може да се осъществява всяка нужна за бита дейност. Къщата разполага с разгъващо се легло и бюро, което можете да използвате в изправено положение, както и разтегателни пейки за хранене с розови възглавници.

Хижа Muji
Жилището от девет квадрата в Япония, наречено Muji е предназначено да подхожда на голямо разнообразие от локации, независимо дали се използва като постоянно местожителство или като ваканционен дом.

Апартамент 5S в Австралия
Австралийският архитект Nicholas Gurney използва изработена по поръчка дограма, плъзгащи се прегради и подвижни мебели, за да се възползва максимално от ограниченото пространство в този апартамент с площ 24 квадратни метра в Сидни.

Tiny Heirloom, САЩ
Стена за катерене
покрива едната страна на този малък мобилен дом от американската компания Tiny Heirloom. Проектиран за „приключение, където и да отидете“, микро домът може да бъде прикрепен към задната част на превозно средство като ремарке или каравана и да бъде теглен до желаното място.