Начало Новини Термокамерата – помощникът на строителната площадка

Термокамерата – помощникът на строителната площадка

kamera

Термовизионната камера е полезен помощник на строителната площадка. Тя може да се използва за определяне на степента, до която стените и новите сгради са изсъхнали, или може да се използва за наблюдение дали дадена строителна машина се нагрява твърде много. Строителната индустрия беше една от първите, които откриха, че технологията за термично изобразяване може да предостави ценна информация, която не може да бъде получена с друг инструмент.

Здрав смартфон за професионалисти в строителството

Полезно е строителните специалисти да имат в джобовете си камера за термография. Някои смартфони, като Cat S62 Pro например, се предлагат с термокамера, която има много голям температурен диапазон. Тя е оборудвана с вграден сензор Lepton® с висока разделителна способност от FLIR Systems, както и с новото приложение MyFLIR™ Pro.

С такава камера могат да се получат подробности за фасадата, машинните части или дори за отделни захранвания и щепсели. В допълнение към по-високата термична разделителна способност, с нея могат да се комбинират „нормални“ и термични изображения. Това позволява изключително качество, което значително опростява анализа на топлинното изображение.

Телефоните с термокамера налагат стандарти в индустрията по отношение на здравина и хигиена

CAT

На строителната площадка смартфонът може бързо да падне, да се намокри или запраши, но в повечето модели това не е проблем, понеже са предпазени, много са здрави и преминават през тестове по водещи на пазара стандарти, каквито са например тестовете за падане върху стомана, за водо- и прахоустойчивост и устойчивост на екстремна температура. Телефоните е желателно да имат съответните класове на защита IP68 и IP69, а някои покриват дори и американския военен стандарт MIL SPEC 810H.