Начало Новини Термофлекс® MINERAL

Термофлекс® MINERAL

termоflex

Термофлекс® MINERAL е топлоизолационна система, изпълнена с твърди плочи от каменна вата с интегрирани двуслойни характеристики и импрегнирани с органична смола. Плочите се характеризират с различни дебелини, в зависимост от конкретните условия на проекта. Всички съставни елементи са подбрани така, че умело да се съчетават в система, осигурявайки дълготрайност, ефективност и безпроблемна експлоатация.

Поради използването на минерални компоненти (минерална вата, минерални лепило- шпакловъчни смеси и финишна мазилка с минерален характер), системата е екстремно дифузионно отворена, робустна, дълготрайна и негорима. Високата ѝ паропропускливост спомага за здравословния микроклимат в сградата, позволявайки „дишането“ на конструкцията. Термофлекс® MINERAL е подходяща за изолиране на фасади, към които са поставени изисквания за по-висок клас пожарозащита. Препоръчва се за използване и в региони с големи температурни амплитуди и по-дълги зимни периоди.

Термофлекс® MINERAL притежава много добри топлоизолационни характеристики през всички сезони като предпазва помещенията от изстудяване през зимата и прегряване през лятото, спестявайки до 60% от разходите за отопление и охлаждане. Изключително устойчива е на стареене, атмосферни влияния и напукване. При правилно полагане гарантира удължен живот на фасадата, нейната хидрофобност и механична защита.

Марисан