Начало Новини Термофлекс® EPS-RE

Термофлекс® EPS-RE

termoflex eps re

Термофлекс® EPS-RE представлява натрошен експандиран полистиролов гранулат с високи топлоизолационни качества и ниска насипна плътност. Свойството да запълва свободни пространства и да се напасва самостоятелно към произволни форми, го прави идеален като насипен материал за едновременното топлоизолиране и запълване на кухини, строителни фуги и отвори. Съдържанието на 99.5% въздух и минималните 0.5% материал, бързо и икономично осигуряват запълването на отворите, без това да влияе на теглото на конструкцията.

Термофлекс® EPS-RE намира приложение като добавка, подобряваща топлоизолационните качества и олекотяваща множество строителни смеси и разтвори (олекотени пено- и EPS-бетони, топлоизолационни мазилки и др.), както и при порозирането на тухли.

Структурата на продукта осигурява подпомагането на мелиорацията на сбити и твърди обработваеми градински, селскостопански и други почви. Термофлекс® EPS-RE действа като филтриращ материал и подобрява водопропускливостта и проветряемостта (аерацията) на почвата. Поради факта, че продукта няма мирис, химически неутрален е и поносим от растенията, може да се използва и с дренажни цели, за отводняването на наводнени почви (гранулат с размери 8-25 мм).

Марисан