Начало Новини Термофлекс® ANTIQUE

Термофлекс® ANTIQUE

termoflex antique

Термофлекс® ANTIQUE представлява готова за нанасяне, оцветена пастоообразна мазилка, изградена на база калиево водно стъкло. Нейното основно предназначение се явява получаването на защитни и декоративни  покрития, придаващи рустикално излъчване и красива визия с антична, драскана структура. Прилага се върху различни минерални основи като цимент, циментови мазилки и шпакловки, сглобяеми елементи от бетон, топлоизолационни плочи и т.н.

Античната структура прави Термофлекс® ANTIQUE особено подходяща при саниране на сгради и работа с архитектурни паметници. Тя обединява предимствата на силикатните и силиконови мазилки като полученото покритие се явява изключително устойчиво на стареене и на редица атмосферни влияния. Правилно положена, мазилката гарантира удължен живот на фасадата, нейната хидрофобност и механична защита. Особено подходяща е за използване в региони с големи температурни амплитуди, дълги зими и висока влажност на въздуха.

Термофлекс® ANTIQUE може да се използва заедно със системата за тониране Energy in colors, която предлага множество варианти за индивидуално оформяне в цвят и структура. Така се предоставя възможност за избор от повече от 2080 цвята.

Марисан