Начало Новини „Телерик“ строи нова сграда

„Телерик“ строи нова сграда

телерик

Източник: capital.bg

Българската софтуерна компания „Телерик“ започна строеж на новата си сграда в „Младост“. Първата копка беше направена пред служители на фирмата, а проектът трябва да бъде завършен през 2015 г.  Сградата ще е част от сегашния комплекс от три други обекта, в който работят по-голямата част от над 580-те служители на „Телерик“ в България. Разгърнатата застроена площ на 8-те етажа ще е 12 000 кв.м. Ще има зелени площи и зони за спорт и отдих, както и повече отворени пространства. Предвиденият капацитет на сградата е 1500 служители. От компанията заявиха, че ще бъдат запазени останалите сгради, както и детският център, който предстои да бъде отворен.

„Ще продължим да използваме и настоящите три сгради след 2015 г., което е поредният знак за темповете на ръст на „Телерик“. Макар да сме международна компания, корените ни са тук и тук избираме да се разрастваме“, заяви Бойко Яръмов, главен оперативен директор на „Телерик“.

Компанията е един от най-известните български софтуерни разработчици. Освен в България има офиси в САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Австралия и Индия. В цял свят има над 700 служители. През последните години „Телерик“ се разрастваше и чрез придобиване на международни фирми и решения като германската Vanatec, продукта JustCode, американските ArtOfTest и Mallsoft и др. Последната сделка беше през пролетта на 2012 г., когато беше купена щатската NimblePros. Съоснователи на фирмата са Светозар Георгиев, Васил Терзиев, Бойко Яръмов и Христо Косев, а миноритарен акционер е фондът за дялови инвестиции Summit Partners.