Начало Новини Търсят изпълнител на станция от трети метродиаметър

Търсят изпълнител на станция от трети метродиаметър

metro

Столичното общинско дружество “Метрополитен” ЕАД обяви още една обществена поръчка за строителството на участък от третия метродиаметър в София. Тоава показва справка в регистъра на Агенцията за обществени поръчки, съобщава investor.bg.

Компанията търси изпълнител на първата метростанция от новото трасе, чието изграждане се планира да започне в края на този месец, както и релсовия път към следващата станция при Орлов мост.

Първата станция от новия участък на метрото се предвижда да е при “Малък градски театър зад канала”.

Изпълнителят трябва да извърши проектиране, строителство и въвеждане в експлоатация на станцията, включително конструктивни, архитектурни и довършителни работи, релсов път, ел. механична част, в т.ч. ВиК, ОВиК, асансьори и ескалатори, ел. инсталации, телекомуникации, система за контрол и таксуване на пътници, съобщава dir.bg.

Предвижда се разгънатата застроена площ на станцията да е малко под 5 хил. кв.м, дължината – над 114 м, ширината – почти 17 м, като всеки перон ще е с ширина от 4,2 м.

Изпълнителят трябва да проектира, изгради и въведе в експлоатация и релсовия път в тунела към следващата станция, което включва конструктивни работи, релсов път, контактна мрежа, ВиК, ел.инсталации, телекомуникации, както и доставка и монтаж на оборудване за междустанционните съоръжения в участъка.

Индикативната стойност на дейностите възлиза на 45 млн. лева без ДДС. Кандидатите могат да подават оферти до 1 март, като за същия ден е предвидено и отварянето на офертите.

Третият метродиаметър започва от бул. “Ботевградско шосе”, преминава през центъра на София и достига до жп линията София – Перник при Горна баня.

През миналата година Обединение „Метро строителство“ с партньори Трейс, Евро алианс тунели и Инжпроект беше избрано за строител на първата отсечка от линията – между парка „Заимов“ и Орлов мост.

Втората отсечка – от Орлов мост до кръстовището на бул. „Пенчо Славейков“ и бул. „Прага“, ще се строи от консорциума „Метро билд център“, в който участват Джи пи груп, Станилов, Интер Про и Биас-М.

Отсечката от бул. “Прага” до пазара „Красно село“ ще се изгражда от обединението „Метро 2014“, в което участват Монолит София, Балканстрой и Балканстрой София.

Строители.бг