Начало Новини Студиото Next Office проектира кула със смесена употреба в Шираз

Студиото Next Office проектира кула със смесена употреба в Шираз

Afarinesh Tower

Фирмата Next Office на иранския архитект Alireza Taghaboni представи проект за нова кула със смесено предназначение в Шираз, Иран. В момента тази 24-етажна кула се изгражда и се очаква след завършването ѝ, тя да бъде актуална забележителност в северната част на Шираз.

Afarinesh Tower

Кулата е наречена Afarinesh Tower и ще се състои от жилища, кино, спортни зони и пространства за смесено потребление. Удивителният аспект на кулата са плаващите обеми, които сякаш са окачени във въздуха. Тези плаващи пространства ще помещават киното и различни зони за отдих.

Afarinesh Tower

В спортната зона ще има спа център и прилежащите му съоръжения, фитнес зала и кафене. Всички помещения в шестте етажа ще са свързани помежду си. Ресторантът, който ще се разположи на покрива от своя страна обещава най-добър изглед и перспектива към околната панорама.

Afarinesh Tower

Достигайки 24 етажа над земята, кулата се състои от 5 сутеренни етажа, осигуряващи 716 паркоместа и хипермаркет и 76 търговски обекта и хранителни заведения в търговската зона. Площта на комплекса с офиси и места за отдих е 82 000 квадратни метра.