Начало Новини Строителните проекти на Дубай

Строителните проекти на Дубай

dubai

През тази година в Дубай започва строителството на планетариум и музей на науката, както и създаването на 13 нови парка. По думите на Абдул Мохамед Рафи, помощник генерален директор по въпросите на планирането и строителството, през април ще бъде публикуван пълният списък на проектите, които ще получат държавно финансиране. Освен паркове и музеи в емирството през тази година ще се появи и борса за строителни материали.

„Проектът за създаването на музей на изкуството е на стадии съгласуване между институциите. Смятаме, че на всеки град му е необходим такъв научно-образователен център. Що се отнася до планетариума, то неговото изграждане вече е одобрено и ще започне да се изгражда в района на Мушриф парк”, обяснява Абдул Мохамед Рафия, съобщава fakti.bg.

13 е броят на новите обществени паркове, които ще се появят тази година в Дубай. За да се превърне емирството в „зелен рай” до 2025 г. в него ще бъдат инвестирани 1.63 млрд. USD. По официални данни зелените площи към момента са 7000 хектара. Към датата на провеждане на световното изложение EXPO 2020 те трябва да бъдат 12 000 хектара. Една от атракциите ще бъде изграждането на колодрум за езда за жени в Ал Гархуд. Цената на инвестицията е 16.3 млн. USD.

Сред по-интересните проекти в амбициозната програма на властите за преобразуването на Дубай влиза и изграждането на Desert Rose и Aladdin City.

Строители.бг