Начало Новини Столична община получи терен за естакада

Столична община получи терен за естакада

estakada

Правителството прехвърли безвъзмездно на Столична община държавен терен от 669 кв. за изграждане на естакада. Теренът е необходим за изграждането на естакада над ул. „Атанас Дуков“, за да се улесни преминаването на трафика по бул.“Пейо Яворов“ в посока бул.“Черни връх“, съобщи пресслужбата на кабинета.

Общината започна да строи новия булевард край болница „Токуда“ през миналата година. Той свързва ул. „Атанас Дуков“ с бул. „Черни връх“, осигурявайки пробив при болницата.

Новият булевард ще осигури по-бърза транспортна връзка от кръстовището на бул.“Пейо Яворов“ и ул.“Стоян Михайловски“ до бул.“Черни връх“. Освен това ще облекчи натоварването на кръстовището на бул. „Н.Й.Вапцаров“ и бул. „Черни връх“.

Булевардът ще е с две пътни платна с по две ленти. Предвидена е и велоалея, която ще е свързана с велоалеята в Борисовата градина. Стойността на проекта е малко над 8 млн. лева.

Правителството днес предостави на Столична община и шестия етаж от сградата на бул. „Васил Левски“№2. Офисите ще се ползват за административните нужди на отдел „Общински приходи“ в район Лозенец.

Строители.бг