Начало Новини Стара влакова гара в Холандия е преобразена в офис и ресторант

Стара влакова гара в Холандия е преобразена в офис и ресторант

holand

Адаптивната повторна употреба е най-добрият подход спрямо изоставени и непотребни стари неща, Това се отнася с пълна сила и за архитектура. Холандското дизайнерско студио Bedaux de Brouwer дава пример за това в Тилбург, където са преобразили стара железопътна гара в красив офис и ресторант. По-голямата част от оригиналната архитектура е оставена непокътнат, включително високите тавани и тухлената зидария, така че новото пространство носи характера и духа на индустриалната си същност.

Разположена в постиндустриалната зина Spoorzone в града, реновираната влакова гара първоначално е служела за склад за дървесина. По-късно е била частично зазидана, за да бъде използвана като работилница. Когато Bedaux de Brouwer започнали ремонти, те премахнали тухлите, с които е била зазидана, за да открият старите арки, и ги подчертали с елегантно остъкляване. Архитектите направили и един голям оберлихт в горната част на покрива. Двете промени гарантират, че помещението се озарява от много естествена светлина. Прозрачността също така спомага за създаване на чувство за общност с квартала, като позволява на гостите и служителите да виждат прилежащите пешеходни и велосипедни пътеки, съобщава greentech.bg.

Интериорът е минималистичен, с много оголени метални и дървени ферми, под от полиран бетон, приглушена цветова палитра. Вместо да издигат стени, архитектите разделили пространството чрез структура от дъбова дървесина, фланкирана в единия край. Така са прикрити няколко частни офиси, тоалетните, както и складовите площи. Бюрата на работещите и конферентните маси са разположени в горната част на структурата. Противоположният край на сградата се използва като ресторант, наречен The Houtloods (холандска дума за „склад за дървен материал“).

holand

jhljkhlkjhlkj

holand

hljhljkhlkjh

holand

Строители.бг