Начало Новини Стъпвайте безопасно с Kee Walk

Стъпвайте безопасно с Kee Walk

Kee Walk 2

Kee Walk, преходна връзка за придвижване, произведена от британската компания Kee Safety, глобален доставчик на решения за защита от падане от височини, представлява комплект от сглобяеми модули, които осигуряват безопасно движение по покривни площадки, на които има разположени препятствия като тръбопроводи, оборудване за производствени инсталации, климатични системи и др.

Комплектите Kee Walk са подходящи за различни видове покриви и повърхности, включително бетон, мембрана, метал, композит и осигуряват възможност за промяна на пешеходното ниво на покрива, осигурявайки сигурна, нехлъзгаща се плоска повърхност за ходене. Предлагат се предварително сглобени модули в комплекти, за да отговорят на различните изисквания за височина и да гарантират лесен монтаж. Всеки комплект включва двоен парапет и предпазни странични бордове за допълнителна безопасност, избор от пластмасови или алуминиеви стъпала и опори на конструкцията за предпазване на различните видове покривни настилки от нараняване.

Бен Рутър, продуктов мениджър в Kee Safety Group, споделя: „Много съвременни покриви представляват опасно място за придвижване. Преходните свързващи модули лесно се адаптират към различните височинни нива и могат да бъдат инсталирани над тръбопроводи или друго индустриално оборудване. Осигуряват безопасен пешеходен достъп през всякакви видове препятствия на покрива.“

Преходните модули Kee Walk се сглобяват с тръбни фитинги Kee Klamp. Всяка арматура съдържа вътрешен винт за сигурно закрепване на съответния фитинг към тръбата, за да се създаде здрава, стабилна и безопасна конструкция. Този метод премахва необходимостта от продължително заваряване или специални умения и инструменти, спестявайки на изпълнителите време и пари.