Начало Новини Спряно е строителството и на къмпинг „Корал

Спряно е строителството и на къмпинг „Корал

корал

Източник: dnevnik.bg

Строителството на къмпинг „Корал“ е спряно, съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в края на обществената дискусия по проектопромените в шест закона, с които се очаква да се гарантира по голяма защита на дюните по Черноморското крайбрежие и да се въведат по-строги ограничения за строителство.

В „Корал“ има издадено разрешение за строеж на хотел и трафопост.

Контролът на Дирекцията за национален строителен контрол беше извършен и установихме, че издадените разрешения за строителство там са незаконни, каза Павлова. Тя все пак уточни, че инвеститорът може да актуализира проектите си, да ги внесе за ново разглеждане и общината да реши дали това съвпада с общия устройствен план и дали съответства на закона.

Тогава ще стане ясно дали ще се позволи да се строи там занапред, каза Павлова.

Министърът поясни, че става дума за проекти, които са одобрени преди промените в законодателството,  с които се забраниха строежите по къмпингите на Черноморското крайбрежие.

От репортаж на Нова телевизия се разбира, че в края на 2012 година община Царево е подписала строителни разрешения за ваканционен комплекс в района на къмпинга и това е станало  на база на
подробен устройствен план от 2006 г., откогато датира и идейният проект.

По-рано днес БСП се ангажира да внесе в Народното събрание искането на екоорганизациите да се създаде Национален парк „Българско Черноморие“, в който да влязат последните десет диви плажа в страната, между които и този при „Корал“.