Начало Новини Спряха поръчката за ремонта около НДК

Спряха поръчката за ремонта около НДК

ndk

Столичната община спря търга за ремонта на площадното пространство около Националния дворец на културата (НДК). Това показва решение, публикувано в регистъра на Агенцията за обществените поръчки (АОП).

В него от “Московска” 33 пишат, че е била подадена само една оферта и това е причината търгът да бъде спрян.

“С цел осигуряване на добра конкурентна среда чрез предоставяне на възможност на повече заинтересовани лица да участват в процедурата и евентуално да бъдат получени повече и по-изгодни офертни предложения възложителят счита, че настоящата процедура следва да бъде прекратена”, пише в решението, цитирано от Топновини.бг.

Предстои общината да прецизира условията за участие и изискванията към участниците, след което ще обяви търга отново.

През миналата година Столичната община инвестира над 11 млн. лева за ремонт на парка около двореца. Финансирането беше осигурено от приключилата вече оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Крайният срок за дейностите по парка беше неколкократно удължаван, а накрая бяха наложени и санкции за изпълнителите заради дефекти.

В края на годината зам.-кметът на София по околната среда Мария Бояджийска съобщи, че през тази година ще бъде ремонтирано и площадното пространство около НДК, а в края на януари 2016 г. Столична община обяви процедурата.

Обявена беше обществена поръчка за ремонт на пл. „България“ – пространството около НДК с площ от около 11 дка, при индикативен бюджет от 2 млн. лева без ДДС, а не 5 млн. лева, каквито бяха първоначалните очаквания.

Крайният срок на документи за търга бе 22 февруари, а срокът за изпълнение на дейностите 180 дни след подписването на договора, съобщава dir.bg.

Техническата спецификация към обществената поръчка предвиждаше да бъдат подменени гранитните плочи в площадното пространство, като негодните за употреба стари плочи се рециклират. Изпълнителят трябваше да положи и хидроизолация, за да се реши проблема с изтичането на вода в тунела под НДК. Предвидени бяха и допълнителни обезопасителни съоръжения около фонтаните.

В края на януари стартира и друга обществена поръчка – за ремонт на сградата на НДК заради българското председателство на Съвета на ЕС, което ще бъде което на 1 юли 2018 г.

Строители.бг