Начало Новини Специална отстъпка за топлоизолационни плочи Multipor на Стройко 2013

Специална отстъпка за топлоизолационни плочи Multipor на Стройко 2013

Ytong

На щанда си на специализираното строително изложение СТРОЙКО 2013 Ксела България, производителят на Ytong, представя най-новите си продукти от серията Ytong и минералните топлоизолационни плочи Multipor.

41-о издание на специализираното строително изложение отваря врати за посетители на 16 октомври от 10 ч. и ще продължи до 22-ри. Щандът на Ytong и Multipor ще бъде на разположение в централното фойае на Националния дворец на културата в София (НДК). Там специалистите на Ytong ще отговарят на всички зададени въпроси и ще дават професионални решения за вашия дом.

Специално за изложението, от Ксела България са подготвили 15% отстъпка при покупка на минерални плочи Multipor.

Ксела България

Multipor е отличен заместител на класическите топлоизолационни материали при изграждане на топлоизолационни системи,  при саниране на стари сгради или при новостроящи се нискоенергийни или дори пасивни къщи.

В световен план Ytong е водещ модерен материал в енергоефективното строителство. При експлоатация на жилища, изградени с продуктите Ytong, разходите за отопление и охлаждане са значително по-малки поради добрата топлоизолация, а това означава по-малко емисии въглероден двуокис в атмосферата.

Ytong в България
Производство на Ytong в България започва през 1994 г. Ксела България ЕООД, част от Xella International, е единственият производител на продукта у нас. Ytong се произвежда от екологично чисти суровини – пясък, варовик, гипс и вода. Производствената технология е ориентирана към снижаване на енергоемкостта и допринася за запазване на екологичния баланс на планетата. Ytong е подходящ за жилищни, административни, индустриални и селскостопански сгради.

Multipor се произвежда в Германия от 2004 г. и за този период са изолирани повече от 4 млн. кв.м площ.
През Септември 2012 г. Ксела България започна производство на новите минерални топлоизолационни плочи Multipor в завода на фирмата в гр. Добрич като това е единствената производствена база в света, освен заводите в Германия. Новите топлоизолационни плочи Multipor съчетават в себе си свойства, непостижими от никой друг изолационен материал – твърда структура, пожароустойчивост и паропропускливост. Новият материал е подходящ за вътрешни и външни изолации, както и за изолация на тавани на подземни помещения и гаражи. За производството на минералните плочи се използват само екологично чисти суровини при нисък разход на енергия.

Xella International GmbH е една от най-големите компании за строителни материали на немския и европейския пазар със седалище в Дуисбург, Германия. Xella International осигурява работа на над 6 700 сътрудници в 90 завода в 19 страни по света.
Xella International продължава да разширява своята дейност, като заводи за производство на Ytong вече са открити и в близост до Москва, Пекин, както и в Мексико.

Източник: Ytong