Начало Новини София ще участва в Европейската седмица на регионите и градовете „Дни на...

София ще участва в Европейската седмица на регионите и градовете „Дни на отворените врати 2012 г.

Любомир Христов

Източник: vestnikstroitel.bg

От 8 до 11 октомври в Брюксел, Белгия ще се проведе 10-тото издание на Европейската седмица на регионите и градовете „Дни на отворените врати 2012 г.“.

София ще бъде представена от заместник-кмета на София г-н Любомир Христов в дебата „Be SMART – think CITY! – Как да свържем интелигентния, устойчивия и включващия растеж в управлението на бъдещата Европа?“ Дебатът ще предостави възможност да бъдат обсъдени значимите решения, насочени към традиционната представа за „умни градове“ (енергийна ефективност, по-чист транспорт и т.н.), както и да бъдат разгледани социални и екологични предизвикателствата (здраве, образование, недостиг на вода и др.).

Г-н Христов ще бъде говорител в откриването на събитието заедно с члена на Европейския парламент г-н Йан Олбрихт, който е модератор на събитието. Събитието ще се проведе на 09 Октомври 2012 г., от 09 до 13 ч. Дебатът се организира и с участието на градовете и регионите Гданск (Полша), Ваксьо (Швеция), Баска автономна област (Испания), Вейле (Дания), Арагон (Испания), Каталуния (Испания), Сардиния (Италия), Лодз (Полша), Хелсинки (Финландия), Силесия (Полша), Рига (Латвия), Лубелские (Полша).