Начало Новини Snøhetta представи план за изследователско-инженерния център на Ford в Мичиган

Snøhetta представи план за изследователско-инженерния център на Ford в Мичиган

ford-research-and-engineering-center

Компанията Snøhetta е разработила генерален план за изследователския кампус на автомобилната компания Ford в Dearborn, Мичиган, който разполага със заоблени стъклени сгради, зелени пространства и тротоари.

ford-research-and-engineering-center

Основателят на компанията Хенри Форд II разработва първоначалния план за първия кампус на Ford, посветен на научните изследвания и разработването на продукти през 1946 г. Той се разширява през годините, с нови съоръжения като главната централа на Хенри Форд II и офисите на комплекс Руж и се разпространява широко над югоизточен Мичиган.

ford-research-and-engineering-center

Сега на Snøhetta е възложено да разработи генерален план за консолидиране на изследователските съоръжения в кампуса на Dearborn, по-добро интегриране на екипите и създаване на по-добри възможности за взаимодействие на хората. За тази цел са проведени проучвания със служители на Ford и местната общност, за да се създаде проект, който „възприема естествената и изградена среда на Ford, служителите, съседните общности и движението между тях като симбиотични части на една „екосистема“ на Форд“.

ford-research-and-engineering-center

Новият план не предвижда големи паркинги и въвежда открити пространства и улици за пешеходци и автономни превозни средства. Планът значително увеличава плътността на сградите на обекта, за да побере над 20 000 служители – повече от удвоеното количество, което в момента работи там.