Начало Видео Snøhetta опакова офис сграда от дърво в окачена метална рамка, покрита с...

Snøhetta опакова офис сграда от дърво в окачена метална рамка, покрита с растения

Зелена завеса и фасада от обгорена дървесина обгръщат дървената централа на ASI Reisen, която Snøhetta завърши в Натерс, Австрия. Вдъхновен от духа на ASI Reisen, компания за устойчив туризъм, впечатляващият дизайн на Snøhetta цели да сведе до минимум въздействието върху околната среда.

Структурата е направена почти изцяло от дърво, заобиколена от зелена фасада, която архитектурното студио се надява да допринесе за местното биологично разнообразие. Зелената фасада от вечнозелени растения ще бъде поддържана от автоматична напоителна система, използваща дъждовна вода, съхранявана в подземна цистерна. Единственият недървен конструктивен елемент е основата, изградена от стоманобетон.

Проектът инкорпорира технологии за възобновяема енергия и реверсивна климатична система с термопомпа въздух-вода, която отоплява и охлажда сградата. Вътре интелигентните сензори следят и автоматично регулират климата чрез контрол на вентилацията.

Дървената рамка е проектирана така, че да създаде отворен план на всеки етаж, осигурявайки гъвкавост и открита модерна работна среда.