Начало Новини Siemens ще подкрепи възстановяването на Ливан след трагичния инцидент в Бейрут

Siemens ще подкрепи възстановяването на Ливан след трагичния инцидент в Бейрут

siemens

Siemens ще подпомогне Ливан при възстановяването на страната след мощната експлозия от 4 август, която остави разрушени големи райони от столицата Бейрут и взе многобройни жертви. Компанията ще предостави на местни болници ултразвукови системи и мобилен рентгенов апарат. В допълнение, Siemens Energy предлага да достави и пусне две газови турбини с общ капацитет от около 80 мегавата (MW), които да помогнат за гарантиране на електроснабдяването на столицата.

В присъствието на германския външен министър Хайко Маас в Бейрут, Джо Кезер, президент и главен изпълнителен директор на Siemens AG, заяви: „Искаме да осигурим незабавна и целенасочена подкрепа, за да помогнем за облекчаване на страданията на хората бързо и без бюрокрация. Медицинските системи и електрическата енергия са жизнено важни в това отношение и Siemens може да достави и двете. Като глобална компания се чувстваме задължени да подкрепим страната и нейните хора в тази трудна ситуация.“

Siemens Healthineers дарява ултразвукови системи от сериите Acuson NX2 и Juniper и мобилно рентгеново устройство Mobilett Mira. Те са предназначени за местни болници в Бейрут.

„Нашите сърца и умове са с хората в Бейрут в това особено трудно положение“, заяви Бернд Монтаг, изпълнителен директор на Siemens Healthineers. „Ето защо действаме бързо, за да облекчим най-тежките проблеми в местните болници”.

За да може столицата да се справи с пагубните последствия от бедствието, Siemens Energy предлага да предостави две мобилни газови турбини SGT-A45, които да помогнат да се гарантира аварийното електроснабдяване на града. Тези мобилни единици могат да бъдат транспортирани бързо до Бейрут и пуснати в експлоатация. Вече се водят разговори за логистиката.

Достъпът до електрическа енергия е особено важен след катастрофата. Като се имат предвид щетите върху местната инфраструктура, жизненоважни услуги като болници спешно се нуждаят от надеждна електрическа енергия и едно такова решение би могло да предложи значителна подкрепа за града и населението. Общият капацитет от около 80 MW може да осигури електричество за около 150 000 души (десет процента от населението на Бейрут).

Доставката и пускът на мобилните единици от страна на Siemens може да бъдат осъществени в следващите шест до дванадесет седмици. Двете турбини ще бъдат предоставени безплатно за срок от една година. Използването им е на стойност около 40 милиона долара годишно.

„Трагедията, която сполетя Бейрут в началото на август, ни разтърси. Имахме късмета, че колегите ни в града не са ранени и понесохме щети само по офисите си. Но много компании и семейства нямаха такъв късмет. Ние сме в състояние да предоставим бърза и неусложнена помощ на хората от Бейрут и затова чувстваме отговорност в тази ситуация да помогнем, когато можем. Готови сме да осигурим надеждна, достъпна доставка на електроенергия за жителите на Ливан и да им помогнем да възстановят страната си“, заяви изпълнителният директор на Siemens Energy Кристиан Брух.