Начало Новини Siemens разширява дигиталното си портфолио с придобиването на Building Robotics

Siemens разширява дигиталното си портфолио с придобиването на Building Robotics

Siemens

Центърът за иновации в сградните технологии на Siemens България поканен да се включи в развитието и внедряването на приложението Comfy.

– Comfy осигурява контрол при поискване и интелигентна автоматизация в рамките;
– Eкип на Центъра вече работи по знакови проекти в Европа.

Български инженери работят по развиването и внедряването на една от най-новите придобивки на Siemens в сферата на „умните“ сгради – Comfy.

Siemens обяви, че разширява дигиталното си портфолио с придобиването на Building Robotics Inc. и разработеното от тях приложение за контрол на работното място Comfy. Целта на придобиването бе чрез приложението Siemens да свърже потребителите, местата и системите, създавайки уникална работна среда с фокус върху хората.

Comfy се интегрира директно със съществуващите системи за автоматизация на сградите, информационните мрежи и IoT системите, за да осигури контрол при поискване и интелигентна автоматизация в рамките на едно-единствено интуитивно приложение. Служителите могат да го използват, за да правят бързи промени в температурата и осветлението, да запазват зали за срещи и да изпращат обратна връзка за работното си пространство.

Български екип от Центъра за иновации в сградните технологии на Siemens България бе поканен да подпомогне развитието и внедряването на иновативното приложение за дигитално работно място. Четирима души от екипа преминаха специално обучение, за да могат да се включат в мащабния проект със своята експертиза и опит.

Siemens

Екипът в София вече работи по няколко знакови проекта за интеграция на Comfy. Сред тях са централата на световния лидер в областта на мрежовите и комуникационните решения Cisco в Токио, Япония; офисът на компанията BCG във Франкфурт, Германия; централата на Siemens в Ерланген, Германия, и други.

„За нас поканата да станем част от екипа по развитието и внедряването на Comfy е доказателство за отличната репутация, на която се радва Центърът за иновации в сградните технологии в рамките на глобалния концерн. Още от самото основаване на Центъра преди повече от 20 години ние се стремим непрекъснато да разширяваме и надграждаме уменията и компетенциите си. Работата на екипа по усъвършенстването на Comfy е важна стъпка в тази насока, която ще ни позволи да предложим на нашите партньори от Siemens още по-широк спектър от услуги и експертиза“ , заяви инж. Румен Стоименов, ръководител на Центъра.