Начало Новини Шесто издание на международния конкурс за дизайн Jumpthegap

Шесто издание на международния конкурс за дизайн Jumpthegap

roca

На 28 септември бе обявено началото на шестото издание на международния конкурс за млади дизайнери Jumpthegap. Той е инициатива на Roca, съвместно с BCD (Barcelona Centro de Diseño). Насочен е към млади дизайнери, архитекти и студенти по дизайн и архитектура от цял свят. В това издание (2014-2015) на конкурса има някои новости:

– вместо в една група, проектите ще се състезават в две категории – едната е за студенти, а другата за професионалисти. Във всяка от групите ще бъде излъчен победител, който ще получи награда от 4000 Евро;
– ще бъде присъдена специална награда за устойчивост.

В конкурса могат да участват професионалисти и студенти по дизайн и архитектура от цял свят. Такси за участие не се дължат. Регистрацията става  чрез сайта на конкурса www.jumpthegap.net. Срокът за регистрация е до 25 февруари 2015г.

Този международен конкурс за дизайн, организиран от Roca в сътрудничество с Барселона дизайн център BCD, предоставя международна платформа на млади професионалисти и студенти по дизайн или архитектура от цял свят, за да покажат своите идеи и талант. За тази цел, участниците ще създават и предлагат иновативни решения за пространството в банята и продуктите свързани с него.

От създаването си, jumpthegap разчита на жури от признати архитекти и дизайнери. В това ново издание, президент на журито е китайският архитект Ма Янсонг (Ma Yansong), носител на различни награди, като наградата 2014 Young Global Leaders (YGL). Останалите членове на журито са престижни професионалисти от цял свят:

– Марсело Розенбаум, Бразилия (Marcelo Rosenbaum), дизайнер и ръководител на офис за дизайн и иновации Розенбаум;
– Том Дайкхоф, Великобритания (Tom Dyckhoff), журналист и архитектурен критик;
– Гута Моура, Португалия (Guta Moura), съосновател на Experimenta и директор на EXD Biennale;
– Хосеп Конгост, Испания (Josep Congost), Мениджър Roca Design Centre;
– Арх. Рафаел де Ла-Хоз, Испания (Rafael de La-Hoz), патрон на Фондация за съвременна архитектура (Contemporary Architecture Foundation);
– Исабел Роиг, Испания (Isabel Roig), Управляващ директор на BCD (Barcelona Centro de Diseño) и президент на BEDA (Bureau of European Design Associations).

С всяко следващо издание, общият брой участници, както и на участниците от България непрекъснато расте. В петото издание на международния конкурс за млади дизайнери се състезаваха 139 проекта от България. Общият брой участващи проекти беше 3 444 от 102 страни. С надеждата, че скоро ще има отличен български проект, Рока България ще съдейства на младите български творци с необходимата информация и представяне на конкурса. Те могат да следят публикациите на сайта на компанията www.bg.roca.com и на страницата на Експо Баня София във фейсбук www.facebook.com/ExpoBathSofia .

Пълна информация за конкурса, както и правните рамки са публикувани на официалния сайт: www.jumpthegap.net. Те са достъпни и чрез профила на конкурса във Facebook profile (jumpthegap).

Строители.bg