Начало Новини Самопочистващо се сито за листа на Lindab обещава чисти водосточни тръби

Самопочистващо се сито за листа на Lindab обещава чисти водосточни тръби

lindab

Lindab предлага самопочистващо се сито за листа, разработено така, че да предпазва само водосточните тръби от запушване с есенни листа. То е различно от обичайните сита, които само задържат листата, без да ги отстраняват.

Ситото е монтирано косо във водосточната тръба, така че листата или подобни субстанции автоматично да се отмиват. Дъждовната вода на свой ред се отвежда покрай тях и може безпрепятствено да се оттече. „Понеже по този начин дъждовната вода се оттича без остатък, се избягва нейното задържане и така се предотвратява възможнo разяждане на строителната тъкан, обещава Фалф Рексин, мениджър продажби на компоненти за сгради в Lindab Deutschland. А ако дъждовната вода трябва да се събира и използва, ситото за листа възпрепятства замърсяването на резервоара с листа и подобни субстанции.

Lindab предлага самопочистващото се сито в четири варианта от:
– PVC;
– 1,5 mm електрополирана неръждаема стомана;
– 2 mm поцинкована стомана;
– 2 mm стомана с цветно покритие.

При варианта с покритие е на разположение цялата цветова гама, в която се предлагат улуците и тръбите на Lindab Rainline – от бяло през керемидено червено до черно.

lindab

Освен това вертикалните улуци със сито за листа са налични в два различни модела:
– Вариантът SLS е стандартният модел, при който листоуловител е интегриран в долната част на вертикалния улук близо до земята;
– За разлика от него, при варианта SLST ситото се намира на височина около 1,7 м: „Идеята е малките деца да не могат да си прищипят там пръстите или да скрият нещо вътре“, разяснява Фалф Рексин. Поради това този модел е подхидящ преди всичко за използване в обществени постройки като дневни центрове за деца и училища.