Начало Статии Отопление SALUS Smart Home – комфорт от ново поколение

SALUS Smart Home – комфорт от ново поколение

Salus

SALUS Smart Home е решение, което помага не само да живеете комфортно, но и да спестите пари. Благодарение на правилно програмиране на OneTouch правилата, температурните контролери, интелигентните щепсели и интелигентните релета  ще приспособят работата на домакинските уреди, според нуждите на домакинството.

Автоматизираното управление на дома е удобно и функционално.

Системата SALUS Smart Home SSH е базирана на мрежата ZigBee, която се характеризира с ниска консумация на енергия, надежден трансфер на данни и високо ниво на сигурност при предаване. С помощта на системата можете да контролирате:
-отопление (радиаторно, подово, електрическо, обдухващо);
-осветление;
-движение;
-електрическо оборудване от типа ON/OFF.

Salus

Системата SALUS Smart Home се управлява посредством безплатно интернет приложение, включително на български език (в мобилна и настолна версия). Този софтуер ще ви позволи да контролирате вашите домашни или офис устройства от всяка точка на света. Трябва само да регистрирате акаунт и да разполагате с интернет връзка.

Как работи системата?

Например, в определен момент температурата в стаите ще спадне до посочените стойности и захранването ще бъде прекъснато от избраните устройства, което автоматично ще намали консумацията на енергия. Всичко, което трябва да направите, е да създадете елементарно правило, за да изключите всичко в полунощ. Контролирайте отоплението и пестете пари.

Най-голямата част от енергията, консумирана по време на експлоатацията на къщата, се консумира от отопление.

Salus

Ето защо е важно да управлявате топлината във всяко помещение индивидуално. Какво означава това? Струва си да поддържате спалнята по-хладна от хола или банята, където температурата е добре да бъде по-икономичнa при продължително отсъствие нa членове от семейството. Всичко това може лесно да бъде програмирано в приложението SALUS Smart Home в зависимост от вашите нужди.

Контролът на отоплението – една от най-важните домашни инсталации – ви позволява да поддържате отделна температура във всяка стая, съобразена с нейните функции и начина на живот на домакинството. Това увеличава комфорта и намалява сметките.

Как?

Тъй като се избягва ненужното отопление на по-рядко посещавани помещения и ненужни такси за топлина, от която никой не се нуждае. В резултат на това се избягва прегряване – неудобно за хората и вредно за околната среда.

Следете дневната консумация на енергия.

Приложението SALUS Smart Home отчита енергийната консумация на устройства, контролирани от Smart Plugs, посочвайки най-големите източници на консумация на енергия. Историята на потреблението (дадена в диаграми) позволява да се направи изчисление, показващо кои устройства не работят ефективно и изискват промяна на режима на работа. Живейте удобно и безопасно.

Salus
Интелигентен щепсел, който се включва непосредствено в електрическия контакт (като разширение) – дава възможност за управление на свързания с него уред.

Управлението на дома чрез приложението ви позволява да регулирате параметрите на отоплението на дома от всяко място – както от собствената си всекидневна, така и от далечния край на света. Но това не е всичко. Важна функция на приложението SALUS Smart Home е изпращането на SMS или известия по имейл за открита неизправност, напр. пожар в котелното (сензор за дим), наводняване на кухнята (сензор за наводнение) или натрапник, влизащ в къщата (сензор за отваряне). Такова предупреждение позволява да реагирате навреме и да сведете до минимум възможните щети. Избирайки да управлявате вашата отоплителна система онлайн, можете да спечелите допълнителна защита за вашият дом.

Приложението SALUS Smart Home има и функция за сканиране, която осигурява бърз контрол на сградата и нейното оборудване. Това е идеалното решение, когато искате да сте сигурни, че всичко е в безопасност, преди да си тръгнете – осветлението и електрическите уреди са изключени.

Избрани продукти на SALUS Smart Home.