Начало Новини Саграда Фамилия на Гауди получава разрешение за строеж след 137 години

Саграда Фамилия на Гауди получава разрешение за строеж след 137 години

SagradaFamilia

Саграда Фамилия на Антони Гауди в Барселона получи разрешение за строеж след 137 години, за да продължи строителството на сградата. Саграда Фамилия е в процес на изграждане от 1882 г. Джанет Санз, която е заместник-кметът на Барселона за екология, урбанизъм и мобилност, за първи път обяви тази новост в своя профил в Twitter, като заяви, че „е подписала лиценза за строителството на храма на Саграда Фамилия след 130 нередовни работи“. Тя добави още, че Саграда Фамилия ще заплаща на Барселона 4,6 млн. eвро за разрешението, в допълнение към 36 млн. eвро, които вече са се съгласили да компенсират въздействието, което причиняват в околната среда.

SagradaFamilia

„Ние сме смело правителство, което не позволява привилегии“, добави тя. В допълнение, уебсайтът на Саграда Фамилия официално обяви, че градският съвет на Барселона e одобрил лиценза за строителство, който ще позволи на строителния съвет на Саграда Фамилия да продължи да строи проекта на Антони Гауди. В него се казва: „узаконяването на лиценза за строителство е резултат от съвместна работа между градския съвет на Барселона и Саграда Фамилия, които са работили тясно през последните две години.“

SagradaFamilia

„През октомври миналата година двете институции подписаха споразумение за узаконяване на лиценза за строителство и финансово допринасят за урбанизацията, мобилността и поддръжката на околната среда. Като предварителна стъпка, през февруари бяха одобрени специалният план и изменението на Генералния план на митрополиса“ добавя изявлението.

SagradaFamilia

Разрешението за строеж е валидно до 2026 г., което означава, че сградата трябва да бъде завършена до 2026 г. На 19 март 2017 г. са отбелязани 135 години от полагането на първия камък на храма. Саграда Фамилия е в последния си етап на строителство и в момента 70% от строителството на базиликата е завършено и е започнало изграждането на шестте централни кули.