Начало Новини Решение за автономно електрозахранване на строителната площадка

Решение за автономно електрозахранване на строителната площадка

SmartEnergyBox

По-кратки срокове на транспортиране и бърз монтаж – това може да бъде постигнато с новото устройство SmartEnergyBox на немската компания LEONHARD WEISS, което трябва само да бъде разтоварено преди да бъде пуснато в експлоатация. SmartEnergyBox е нов и иновативен вид енергийно съоръжение за захранване на строителни обекти. В допълнение към своята гъвкавост и ефективност на разходите, SmartEnergyBox също така осигурява по-голяма ефективност, намалени шумови емисии и оптимизирано използване на генератора за използване на строителни обекти, при ремонт на мостове или изграждане на тунели.

SmartEnergyBox

Основният принцип е прост, но ефективен: когато генераторът работи, той захранва свързаните консуматори с електричество и едновременно с това зарежда акумулаторите, инсталирани в единицата за съхранение на енергия. Когато генераторът се зарежда, той се изключва автоматично и енергийният склад доставя необходимата енергия.

SmartEnergyBox

Досега мощността на генераторите е проектирана за максимални пикови натоварвания. Обаче, тъй като те са много редки, генераторите много често работят само от 30 до 50 процента от максималната си мощност. През нощта тези стойности често падат още повече. Обикновено се използва фиктивно натоварване (резистор на натоварване), за да се увеличи изкуствено товарът, свален от генератора, за да се предотврати работата на генератора при работа с ниско натоварване, което може да доведе до повреда на двигателя. Системата на SmartEnergyBox за съхраняване на енергия улавя пиковите натоварвания и позволява на генераторите да работят в оптимален диапазон на ефективност. Дизеловите генератори могат по този начин да бъдат проектирани по-малки и по-рентабилни. Ако натоварването намалее, генераторът на електроенергия автоматично спира и съхранението на енергия безшумно захранва потребителите чрез батерии. Потреблението с по-ниско натоварването се доставя изключително чрез енергийния склад. Когато е необходимо по-голямо натоварване, например при използване на кран, устройството автоматично стартира електрогенератора и автоматично синхронизира мрежата.

SmartEnergyBox

SmartEnergyBox съдържа необходимите връзки на строителната площадка и незабавно доставя необходимата мощност. В резултат на това монтажните работи на строителните площадки могат да бъдат значително ускорени. Времето за планиране и транспортиране също се съкращава през използване на „кутията“, тъй като сложните доставки на генератори се елиминират. Използването на устройството удължава интервалите за поддръжка, намалява експлоатационните разходи с повече от 60% и генерира по-малко емисии.

За повече информация: LEONHARD WEISS