Начало Новини Ремонтират Музикалното училище във Варна с европари

Ремонтират Музикалното училище във Варна с европари

remont-uchilishte

Национално училище по изкуства „Добри Христов“ във Варна ще бъде ремонтирано със средства по оперативна програма „Региони в растеж“. Договорът за реконструкцията и модернизацията му беше подписан днес и е първият одобрен за реализация на инвестиционен проект по програмата за новия период.

За училището ще бъдат закупени и музикални инструменти. „През новия програмен период на оперативната програма няма да правим само външен ремонт на училищата, които финансираме, а цялостен ремонт и реконструкция на сградата, както и доставка на оборудване, включително специализирано.

Това е част от научените уроци от миналия програмен период, а целта е да се постигне наистина интегриран и завършен ефект от инвестицията”, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при подписването на договора, съобщава dir.bg.

През този програмен период по линия на оперативната програма „Региони в растеж“ ще бъдат инвестирани общо 390 млн. лв. за образователна инфраструктура. 166 млн. лева ще бъдат предоставени на общините, които приоритетно да финансират училища за средно професионално образование.

Отделно с 224 млн. лв. по приоритетна ос 3 на програмата ще бъде подкрепена регионалната образователна инфраструктура, каза още Павлова.

Строители.бг