Начало Новини Противопожарна защита Nullifire за носещи стоманени компоненти от Tremco Illbruck

Противопожарна защита Nullifire за носещи стоманени компоненти от Tremco Illbruck

Nullifire

120 минути огнеустойчивост за стоманени компоненти, реализирана само за един ден? Здраво покритие, което остава трайно красиво? Гъвкава работа, независимо дали във фабриката или на строителната площадка? Това обещава гамата за пожарозащита Nullifire от немската компания Tremco Illbruck.

Nullifire

Конвенционалните покрития в областта изискват много време за изсъхване и се нуждаят от редовни ремонти. Nullifire има за цел да премахне тези недостатъци: покритията са готови само след една операция и остават трайно красиви. Това е доказано от многобройните референтни проекти – включително The Shard в Лондон, Burj Al Arab в Дубай, Galeão Airport в Рио де Жанейро и много други.

Nullifire

Гамата Nullifire включва две ефективни противопожарни покрития – SC902 и SC803 – както и допълнителни грундове и покрития. Nullifire SC902 е хибридно 2К покритие. То осигурява устойчивост на огън за 120 минути и е с ниски емисии, което го прави екологично чист и лесен за употреба продукт. Покритието позволява модернизиране на конструкционни стоманени компоненти в много различни размери от масивни стоманени елементи до фини тръби с дебелина на материала от 3 mm дори в силно корозивни среди като плувни басейни, химически заводи или в близост до солени води.

Nullifire

Покритието се нанася директно без грунд или свързващо вещество върху бластирана или поцинкована стомана и може да се положи с четка, мече или пистолет. Процедурата може да се извършва през цялата година и дори при лошо време, което дава допълнителна гъвкавост на изпълнителите. Продуктът е нечувствителен към влага и изсъхва без пукнатини при свиване.

Nullifire

Nullifire SC803 е проектиран за пожароустойчивост от 30 или 60 минути и е значително по-бюджетно решение. Като покритие на водна основа, то е щадящо околната среда и подобно на SC902, SC803 е лесно за полагане и напръскване и е готово след няколко операции. В допълнение към противопожарните покрития за носещи стоманени компоненти, гамата Nullifire включва и продукти, които отделят пожарните отделения едно от друго чрез уплътняване на фугите около огнеупорните елементи – до 240 минути. Диапазонът на противопожарните бариери включва полиуретанова пяна, акрилни бои, акрилни и силиконови уплътнители и противопожарна защита. Така Nullifire допълва добре познатите продукти на Illbruck за уплътняване и лепене с редица продукти, специално проектирани за пасивна противопожарна защита.

За повече информация: Tremco Illbruck